Maaltijdbezorgplatform Takeaway.com en de Britse maaltijdbezorger Just Eat hebben een akkoord bereikt over een fusie, maken beide bedrijven maandag bekend. Vorige week werd er al een principeakkoord bereikt.

Met het akkoord ontstaat een van de grootste spelers op het gebied van maaltijdbezorging in Europa. Opgeteld werden bij Just Eat en TakeAway vorig jaar 360 miljoen orders gedaan met een waarde van 7,3 miljard euro.

Het concern, dat Just Eat Takeaway.com N.V. moet gaan heten, zal marktleider zijn in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België en Polen.

De huidige aandeelhouders van Just Eat krijgen een meerderheid in het nieuwe bedrijf met een belang van 52,2 procent. De huidige aandeelhouders van Takeaway krijgen een belang van 47,8 procent. Het bedrijf zal worden geleid door Jitse Groen, oprichter van Takeaway.com.

Het hoofdkantoor van de nieuwe onderneming komt in Amsterdam, maar de beursnotering zal in Londen zijn. Het van de Amsterdamse beurs halen van de Takeaway-aandelen duurt ongeveer een jaar, tot die tijd verhandelt het bedrijf zijn aandelen in zowel Amsterdam als in Londen.