Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de Amerikaanse miljardair Warren Buffett, heeft een hogere winst geboekt. De winst groeide in het tweede kwartaal van 12 miljard dollar (10,8 miljard euro) naar 14,1 miljard euro, een stijging van 17 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De operationele winst daalde met 11 procent naar 6,14 miljard dollar. Vorig jaar was de operationele winst nog 6,9 miljard dollar. De operationele winst viel lager uit dan verwacht, want analisten hadden gerekend op een operationele winst van 3.851 dollar. Deze kwam uiteindelijk uit op 3.757 per aandeel.

De operationele winst viel met name terug door een zwaar kwartaal in de verzekeringsactiviteiten en de vertraging van de Amerikaanse economie.

In de cijfers zijn de resultaten van consumentenmiddelengigant Kraft Heinz nog niet meegenomen. Berkshire Hathaway is grootaandeelhouder in het bedrijf van onder meer Heinz Tomato Ketchup. Kraft Heinz komt aankomende week met de halfjaarcijfers.