De Ierse budgetvlieger Ryanair heeft de winst over het eerste kwartaal met 24 procent zien teruglopen, maakt het bedrijf maandag bekend. De winst bedroeg 262,3 miljoen euro, in dezelfde periode vorig jaar was dat nog 345,4 miljoen euro.

De winst viel lager uit door lagere ticketprijzen en Brexit, schrijft het bedrijf.

De ticketprijzen werden verlaagd vanwege toenemende concurrentie in Duitsland. De prijzen voor een vlucht met Ryanair daalden in het eerste kwartaal met zo'n 6 procent. Ook voor het tweede kwartaal verwacht Ryanair lagere ticketprijzen.

De Ierse budgetmaatschappij zag ook de bestedingen in het Verenigd Koninkrijk afnemen. Volgens het bedrijf is dit te wijten aan onzekerheid onder consumenten over het Britse vertrek uit de Europese Unie.

De omzet groeide in het eerste kwartaal nog wel met 11 procent naar 2,3 miljard euro. Ook het aantal vervoerde passagiers steeg met 11 procent: in totaal vlogen 42 miljoen passagiers met Ryanair.

Ondanks de lagere winst denkt Ryanair aan eerder gestelde verwachtingen te voldoen. De vliegmaatschappij verwacht een winst van tussen de 750 miljoen euro en 950 miljoen euro.