De Nederlandse bank ING heeft naar verluidt de belangstelling om de Duitse Commerzbank over te nemen verloren. CEO Ralph Hamers ziet weinig in een overname, schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van ingewijden.

Volgens de Duitse krant wil ING zich liever richten op "eigen projecten" en zou sowieso "niet zeer grote" interesse in de op een na grootste private bank van Duitsland hebben gehad.

Vorige week werd bekend dat de Duitse overheid achter de schermen een fusie tussen ING en Commerzbank zou onderzoeken. De Duitse staat heeft een belang van 15 procent in de Duitse bank.

Commerzbank kwakkelt al sinds de financiële crisis van 2008. Zo heeft de bank moeite met het behalen van goede resultaten. Het aandeel stortte tijdens de crisis in elkaar en is sindsdien niet meer hersteld.

Ook andere Europese banken bedanken

Er wordt al langer gespeculeerd over overnamekandidaten voor Commerzbank, nadat gesprekken over een samengaan met die andere grote Duitse bank, Deutsche Bank, op niks uitliepen.

Volgens de Duitse krant zou niet alleen ING, maar ook het Italiaanse Unicredit en het Franse BNP Paribas gedurende de afgelopen weken hebben bedankt voor een overname.