Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Vegaburgermaker Beyond Meat gaat in Nederland produceren

Het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat gaat veganistische hamburgers produceren in Nederland, om zo de Europese markt verder te betreden. Het is de eerste productielocatie buiten de Verenigde Staten, laat het bedrijf dinsdag weten.
Door NU.nl/Reuters

De burgers zullen bij vleesproducent Zandbergen World's Finest Meat gemaakt worden. Daar wordt een aparte afdeling voor de plantaardige productie geopend, zegt bestuursvoorzitter Seth Goldman dinsdag tegen RTL Z.

Deze nieuwe fabriek moet het bedrijf een voorsprong bezorgen op andere makers van veganistische vleesvervangers, die volgens Beyond Meat in Europa minder ver zijn dan in de VS. Met de lokale productie wil de producent daarnaast de ecologische voetafdruk van het merk verkleinen.

Tot nu toe zijn producten van Beyond Meat in Nederland te koop bij enkele restaurants en de supermarkten Albert Heijn en Jumbo.

De beursgang van het bedrijf begin mei dit jaar was erg succesvol. Inmiddels is het aandeel 73 procent meer waard dan bij introductie op de beurs. Beyond Meat zag verder de netto-omzet tussen 2016 en 2018 groeien van 16,2 naar 87,9 miljoen dollar. Omgerekend is dat een groei van 14,4 naar 78,5 miljoen euro.


Lees meer over:

OndernemenEconomieVegetarisch vlees

Aanbevolen artikelen