ABN AMRO had in ieder geval 5,2 miljoen euro aan leningen uitstaan bij de failliete kledingketen Sissy-Boy, zo blijkt maandag uit het eerste faillissementsverslag van het bedrijf. De huisbankier heeft een voorlopige vordering ingediend.

Sissy-Boy werd in april failliet verklaard en is vervolgens overgenomen door het familiebedrijf Termeer, dat ook de eigenaar is van de schoenenwinkelketens Sacha en Manfield.

ABN AMRO stelt een pandrecht te hebben op onder meer de voorraden, bedrijfsinventaris en het intellectuele eigendom van Sissy-Boy. De curatoren onderzoeken de positie van de bank en hebben vast afspraken gemaakt over de verdeling van de kosten en opbrengsten tijdens de boedelperiode en van de verkoopprijs.

De voorraad is voor 2 miljoen euro verkocht aan Termeer. De voorraad bestond vooral uit dames-, heren- en kinderkleding en interieurartikelen.

Op het moment dat Sissy-Boy failliet ging, waren er 621 medewerkers in dienst bij het bedrijf. Ongeveer 80 procent van hen krijgt van de nieuwe eigenaar een arbeidsovereenkomst aangeboden.

In totaal hebben zich twaalf geïnteresseerde partijen bij de curatoren gemeld die interesse hadden voor een doorstart van Sissy-Boy.