Het aandeel van Uber daalde maandag na de opening van de New York Stock Exchange (NYSE) verder in waarde. Het ging om een daling van ruim 10 procent rond 18:30 uur Nederlandse tijd. Afgelopen vrijdag beleefde het bedrijf al een van de meest teleurstellende beursgangen in de Amerikaanse geschiedenis.

Aandelen van Uber Technologies Inc. werden vrijdag voor 45 dollar aangeboden (bijna 40 euro) en waren bij sluiting nog 41,55 dollar waard. Maandag rond 18.30 uur is elk aandeel nog een bedrag van 37,26 dollar waard.

De Amerikaanse beurskoersen kleuren maandag sowieso al rood door de hoogoplopende handelsspanningen tussen de VS en China. China kondigde nieuwe tarieven aan die op 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen moeten worden geheven. Door de ingrepen over en weer wordt door sommigen een nieuwe Amerikaanse recessie gevreesd.

De aandelenindexen Dow Jones, S&P en Nasdaq zagen rond 18.30 uur achtereenvolgens dalingen van 2,48 procent, 2,45 procent en 3,35 procent. Populaire aandelen, zoals die van Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Alphabet, daalden allemaal in waarde. Die stonden 2,8 tot 5,3 procent in de min.