Er staat nog een bedrag van 1.245.000 euro aan cadeaukaarten van de failliete kledingketen CoolCat open, blijkt vrijdag uit het eerste faillissementsverslag van het bedrijf.

Kort nadat het faillissement werd uitgesproken konden klanten hun cadeaukaarten niet meer inleveren bij de keten.

Consumenten die nog zo'n cadeaukaart hebben liggen, kunnen zich melden bij de curator. De kans dat zij nog iets terugkrijgen is echter heel klein, want zij worden gekwalificeerd als concurrente schuldeisers. Die komen helemaal achteraan in de rij schuldeisers en "de kans op een uitkering aan deze schuldeisers wordt voorlopig als gering ingeschat", schrijft de curator.

Dat komt doordat de boedel naar verwachting niet al te hoog uit zal vallen in verhouding tot de zogenoemde preferente vorderingen, oftewel de schuldeisers die eerst worden uitbetaald, zoals UWV en de Belastingdienst. Bij de fiscus heeft CoolCat nog een schuld van zo'n 4,9 miljoen euro.

Executieverkopen brengen 2 tot 2,5 miljoen euro op

Huisbankier ING heeft een bedrag van ongeveer 17,1 miljoen euro aan leningen uitstaan bij CoolCat. Bovendien stond de kledingketen 11,2 miljoen euro rood op de betaalrekeningen bij ING.

Executieverkopen vanuit de winkels van CoolCat en via webwinkel Wehkamp hebben in de periode van 19 maart tot en met 30 april 2 tot 2,5 miljoen euro opgebracht.

CoolCat ging afgelopen maart failliet. De keten noteerde al jaren rode cijfers. De warme zomer van 2018 en de zachte winter die daarop volgde, werden het bedrijf te veel.

Donderdag werd bekend dat de kledingwinkels van CoolCat de komende maanden alsnog hun deuren zullen sluiten. Eigenaar Retail Beheer, die de keten overnam, zet CoolCat alleen als webshop voort in plaats van 56 winkels open te houden zoals het oorspronkelijke plan luidde.