Apple koopt volgens topman Tim Cook elke twee tot drie weken een nieuw bedrijf. Het technologiebedrijf heeft de afgelopen zes maanden twintig tot 25 bedrijven gekocht, zei Cook maandag in een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC.

Het technologiebedrijf kondigt niet alle aankopen aan, omdat het vaak om kleinere bedrijven gaat en omdat Apple "vooral op zoek is naar talent en intellectueel eigendom". "We kopen alles wat we nodig hebben en een strategisch doel dient", aldus Cook.

Apple heeft 225,4 miljard dollar (201,5 miljard euro) in kas, bleek uit het vorige kwartaalverslag. Daarmee is het een van de bedrijven met de grootste vrij te besteden geldvoorraden ter wereld.

In 2018 was de aankoop van de digitale tijdschriftenabonnementsservice Texture een van de opvallendste. Het bleek een voorbereiding op de Apple News+-dienst die Apple later lanceerde.

Het bedrijf staat niet bekend om erg grote overnames. Het grootste bedrijf dat de afgelopen jaren door Apple werd aangekocht, was de audioapparatenmaker en muziekdienst Beats in 2014. Hiervoor legde het 3 miljard dollar neer. Na deze aankoop bouwde het bedrijf Beats om tot de eigen muziekdienst Apple Music.