De beurskoers van het digitale prikbord Pinterest is donderdag bij zijn beursdebuut flink omhoog gegaan. Het aandeel opende 26 procent hoger en steeg naar ruim 24 dollar (ongeveer 21,38 euro).

De introductiekoers werd woensdagavond (lokale tijd) vastgesteld op 19 dollar. Vanaf donderdag waren er zo'n 75 miljoen aandelen van het bedrijf te koop. Pinterest zal met zijn beursgang zo'n 1,4 miljard dollar ophalen. Met de flink hogere openingskoers lag de waarde van Pinterest rond 18.45 uur op een kleine 16 miljard euro.

Het sociale medium is een soort digitaal prikbord. De gebruikers kunnen er onder meer afbeeldingen, ideeën en recepten van andere bronnen op internet vastpinnen. Het in San Francisco gevestigde bedrijf telt naar eigen zeggen 265 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Pinterest lijdt wel al jaren verlies.

Pinterest had donderdag echter niet het beste beursdebuut. Zoom deed het donderdag nog beter bij zijn beursgang. De koers van het het Amerikaanse videovergaderbedrijf schoot van 36 naar 63,10 dollar, een stijging van ruim 75 procent.