Het aandeel van automaker Tesla is donderdag flink in waarde gedaald. Een aandeel van Tesla was omstreeks 18.30 uur 8 procent minder waard dan de dag ervoor. Het autobedrijf maakte eerder op de dag bekend in het eerste kwartaal van 2019 minder auto's te hebben geleverd dan verwacht.

Een Tesla-aandeel kostte donderdag 268,60 dollar (zo'n 239,50 euro). Bij het sluiten van de beurs op woensdag was een aandeel nog 291,80 dollar waard.

Het bedrijf van Elon Musk maakte donderdag bekend flink minder auto's te hebben geleverd in vergelijking met een kwartaal eerder. In de eerste drie maanden van dit jaar leverde Tesla 63.000 voertuigen, terwijl analisten op 75.000 leveringen rekende.

De fabrikant van elektrische auto's waarschuwde ook dat de omzet in het eerste kwartaal geraakt zal worden door de tegenvallende leveringen.

Volgens Tesla is het kleinere aantal leveringen te wijten aan problemen met het verschepen van de Model 3 naar het buitenland. Het bedrijf ondervond onder meer problemen bij het verschepen van het model naar China.

Het concern wijst er ook op dat de helft van de leveringen in de laatste tien dagen van het kwartaal plaatsvond.