De SEC, de Amerikaanse toezichthouder op de financiële markten, zegt dat Tesla-topman Elon Musk voor geen enkele tweet toestemming heeft gevraagd, terwijl hij dit wel had afgesproken met de beurswaakhond.

De toezichthouder verklaarde maandag bij een Amerikaanse rechter dat Musk hiermee de afspraken had geschonden.

De zaak draait om een tweet van Musk op 19 februari waarin hij schreef dat hij dit jaar 500.000 auto's verwacht te maken. Hij had deze tweet niet van tevoren laten controleren door collega's, vertelde de SEC.

Volgens de beurswaakhond had hij geen enkele tweet laten controleren. Volgens de topman hoefde hij dat ook niet. De SEC claimt nu van wel.

Tesla worstelt met winstgevendheid

Na een eerdere aanvaring met de SEC had Musk namelijk onder meer afgesproken zijn tweets voortaan te laten checken. De topman maakte deze afspraak, nadat hij vorig jaar via Twitter had laten weten dat hij financiering had om Tesla van de beurs te halen. Dit bleek later niet waar te zijn.

Musk en zijn bedrijf worstelen de laatste maanden met de winstgevendheid van het concern. Zo wilde Tesla enkele weken geleden alle Amerikaanse winkels sluiten om te besparen op de kosten en zo de prijzen van de modellen te kunnen verlagen. Later kwam het bedrijf hierop terug en werden de prijzen toch weer verhoogd.