Airbnb heeft de hotelverhuurwebsite HotelTonight overgenomen, schrijft het verhuurplatform donderdag in een persverklaring.

Met de aankoop van het hotelplatform wil Airbnb de consument een breder aanbod geven. Het verhuurplatform wil graag de beurs op en denkt dat deze aankoop daarbij zal helpen.

Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, is niet bekend. De waarde van HotelTonight wordt geschat op zo'n 463 miljoen dollar (zo'n 413 miljoen euro).

De twee bedrijven zullen wel los van elkaar blijven fungeren, schrijft Airbnb, maar zullen in de toekomst deel gaan uitmaken van een groter platform. Meer wilde Airbnb hier niet over kwijt.

HotelTonight-topman Sam Shank zei in een verklaring blij te zijn met de overname. "Dit vergroot onze keuzemogelijkheden en geeft de beste onafhankelijke hotels een eerlijke partner om nieuwe gasten mee te delen."

Airbnb wil diverser aanbod bieden

Met de overname van HotelTonight wil Airbnb meer dan alleen accommodaties voor korte verblijven aanbieden. Volgens analisten zal het uitbreiden van de strategie helpen bij de beursgang van het bedrijf.

Verhuurplatform Airbnb wil de beurs op en heeft al meer dan 4 miljard dollar aan kapitaal vergaard. Bij de laatste waardering was het bedrijf zo'n 31 miljard dollar waard.