Investeerder Green Swan neemt speelgoedketen Maxi Toys over van Blokker Holding. Financiële details over de verkoop van de keten, die winkels heeft in België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland, geeft Blokker niet.

Behalve de 170 winkels, neemt Green Swan ook de Belgische, Franse en Luxemburgse webwinkels, contracten met franchisewinkels in Roemenië en Marokko en de 67 winkels in Turkije in een samenwerkingsverband met Joker over.

Het hoofdkantoor van Maxi Toys staat in het Belgische Houdeng-Goegnies. Green Swan richt zich op de speelgoedsector en kocht vorig jaar al de Spaanse en Portugese activiteiten van het ter ziele gegane Toys 'R' Us.

Blokker Holding houdt na de verkoop nog de winkelketens Blokker, Marskramer en Big Bazar over. Eerder verkocht de onderneming al speelgoedketen Intertoys, huishoudketen Xenos en interieurketen Leen Bakker.

Afgelopen november maakte de familie Blokker bekend dat ook de gelijknamige winkelketen te koop is gezet. "Blokker is 122 jaar gemanaged vanuit een familieoptiek en soms is het beter om het vanuit een andere optiek te benaderen. Gelukkig ziet de familie dat ook in", zei Blokker-CEO Michiel Witteveen destijds tegen Het Financieele Dagblad (FD).