Automaker Tesla schrapt 7 procent van het aantal voltijdsbanen. In een vrijdag gepubliceerd bericht zegt het concern het uitdagendste jaar ooit achter de rug te hebben gehad.

Tesla probeert al enkele maanden de winstgevendheid te verhogen. Zo meldde topman Elon Musk deze week de aanbrengcommissie voor nieuwe en bestaande klanten te schrappen omdat die te duur is.

In een e-mail aan het personeel schrijft Musk dat het van essentieel belang is dat het concern betaalbare producten maakt.

In het derde kwartaal wist Tesla wel voor het eerst in twee jaar winst te rapporteren. Musk heeft gezegd dit ook in het vierde kwartaal te verwachten.

Eind vorig jaar telde Tesla ongeveer 45.000 werknemers. In de zomer van 2018 kondigde Tesla ook al aan 9 procent van het personeelsbestand te schrappen. Toen had het concern zo'n 40.000 werknemers, maar vlak na deze ontslagronde werden er alsnog zo'n negenduizend nieuwe werknemers ingehuurd.

Eerder meldde persbureau Reuters al dat Musk bij zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX ongeveer 10 procent van de ruim zesduizend werknemers schrapt.