De Nederlandse tak van warenhuisketen Hudson's Bay heeft een nieuwe topman gevonden. Armin Devender neemt het stokje over van interim-topman Stefaan Le Clair. Devender werkte hiervoor bij het Duitse Galeria Kaufhof, dat ook in handen is van Hudson's Bay.

Er wacht hem een zware klus. Sinds de fusie van de Duitse warenhuisketens Karstadt en Kaufhof in september vorig jaar is Hudson's Bay Nederland onderdeel van het op een na grootste warenhuisconcern van Europa. Dat is voor het bedrijf aanleiding voor een "herpositionering".

Wat dat precies inhoudt, wil een woordvoerder van het bedrijf niet zeggen. In een persverklaring staat wel dat de keten de grootte van de winkels wil aanpassen.

Hudson's Bay Nederland staat er naar verluidt beroerd voor. De Telegraaf wist in december de hand te leggen op interne stukken, waaruit bleek dat de dertien warenhuizen in Nederland in 2018 tientallen miljoenen euro's verlies draaiden. Een ontslagronde werd niet uitgesloten, aldus de krant.

De keten zit sinds 2017 in Nederland. Hudson's Bay betrok hier onder meer verschillende winkelpanden waarin voorheen warenhuizen van de failliete keten V&D gevestigd waren.

Ook de Saks OFF 5TH-filialen in Amsterdam en Rotterdam horen bij Hudson's Bay Nederland. Dit voorjaar gaan er nog twee nieuwe Hudson's Bay-vestigingen open. Het gaat om winkels in Utrecht en Amstelveen.