De Franse overheid wil naar verluidt dat ook Renault zich ontdoet van de gevallen topman Carlos Ghosn. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat Frankrijk, een grote aandeelhouder van Renault, om een speciale bestuursvergadering heeft gevraagd.

Ghosn zit al sinds half november in Japan in de cel op verdenking van belastingfraude als topman van Nissan. Zijn arrestatie heeft tot spanningen geleid binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan en Mitsubishi ontsloegen Ghosn, terwijl Renault eerst bewijzen wil zien van zijn misdaden.

Inmiddels is duidelijk dat Ghosn waarschijnlijk niet snel vrij komt. Een rechter heeft zijn jongste verzoek tot vrijlating op borgtocht afgewezen. In Japan is het gebruikelijk dat verdachten voor een langere periode in aanloop naar de rechtszaak in hechtenis blijven. De Franse overheid heeft nog niet gereageerd.

Renault stelde vorig week na intern onderzoek geen bewijs voor overtredingen door Ghosn te hebben aangetroffen. Hij is formeel nog steeds de topman van Renault. Wel is hij op tijdelijke basis vervangen door operationeel directeur Thierry Bolloré

De Franse krant Les Echos meldde maandag dat de gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn 7 miljoen euro ontving via een door Nissan en Mitsubishi in Nederland opgezet bedrijf.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!