De Rijksoverheid roept land- en tuinbouwondernemers maandag op om zich voor te bereiden op de Brexit, om verrassingen na uittreding van het Verenigd Koninkrijk op 29 maart te voorkomen. Zo worden wachttijden bij de grens mogelijk stukken langer en kunnen hogere importheffingen voor problemen zorgen.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit adviseert ondernemers onder meer om samen mogelijke scenario's in kaart te brengen.

"Samenwerking is van groot belang voor ondernemers uit de Nederlandse agrosector om ervoor te zorgen dat verse producten, zoals tomaten en komkommers, ook ná het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zo snel mogelijk bij de Britse klanten terechtkomen", aldus de Rijksoverheid in het nieuwsbericht.

Afgelopen november riep de Nederlandse douane bedrijven al op om zo snel mogelijk een plan op te stellen voor de Brexit. Eerder vandaag concludeerde ABN AMRO dat de transportsector het kwetsbaarst is in het geval van een zogenoemde 'no deal-Brexit'.