Na Amazon, zet ook Microsoft de eerste stappen in de supermarktwereld, kondigt het softwarebedrijf maandag aan. Microsoft heeft twee testwinkels opgezet. Dit deed het bedrijf samen met Kroger, een van de grootste Amerikaanse supermarktketens.

De schappen worden digitaal, prijzen kunnen razendsnel aangepast worden en klanten worden door de winkel geleid aan de hand van hun digitale boodschappenlijstje. Microsoft spreekt in een persbericht van de "herdefinitie van de klantervaring".

Als de testwinkels in Redmond en Cincinnati slagen, dan worden de innovaties in de 2.780 vestigingen van Kroger doorgevoerd. Ook de concurrenten van Kroger zijn geïnteresseerd in de nieuwe technologie. Het doorverkopen van de technologie levert het supermarktconcern een nieuwe inkomstenbron.

De samenwerking tussen Kroger en Microsoft is een antwoord op de uitdijende invloed van Amazon. Het concern heeft zich twee jaar geleden met de overname van Wholefoods op de retailmarkt gestort en runt al een paar kassaloze winkels.