De rechtbank heeft het webwinkelbedrijf van autocoureur Tom Coronel failliet verklaard. Create2Fit leed naar verluidt al jaren verlies.

Directeur Marc Koster heeft hoop op een doorstart. 

Onder het bedrijf vielen verschillende webshops als plasmadiscounter.nl, sneeuwkettingen.com, barbequeshop.nl en koffiediscounter.nl. In totaal gaat het om twaalf webwinkels. Ook is er een fysieke winkel in Naarden.

Volgens de website van Create2Fit werken er 41 mensen bij het bedrijf. Op de verschillende websites van het bedrijf staat de tekst dat ze wegens omstandigheden tijdelijk gesloten zijn.

Volgens curator Robert de Lauwere wordt gekeken naar de mogelijkheden en werden er al gesprekken gevoerd met potentiële overnamekandidaten.

Voor een euro gekocht

Dat in ieder geval een deel van het bedrijf verkocht wordt, lijkt hem dan ook een zeer goede mogelijkheid. Of alle onderdelen doorgaan en alle personeelsleden hun baan kunnen behouden, is volgens De Lauwere nog niet te zeggen.

Create2Fit is de afgelopen jaren een aantal keer van eigenaar gewisseld. Het bedrijf werd in 2004 opgericht door Marc Koster, later kwam Coronel erbij.

In 2009 werd een meerderheidsbelang verkocht aan Wehkamp, dat op haar beurt weer in handen van RFS Holland Holding kwam. In 2017 kocht Coronel het bedrijf naar eigen zeggen voor een euro weer terug van RFS, dat het bedrijf wilde liquideren. Het plan was destijds om het bedrijf in kleinere vorm weer op te bouwen.