De gegevens van zeker dertienhonderd Nederlandse financiële bestuurders staan op een lijst van de hackersgroep London Blue, zegt hoofdanalist Crane Hassold van cybersecuritybedrijf Agari tegen Het Financieele Dagblad (FD). De hackers hebben de gegevens verzameld om CEO-fraude te plegen.

Bij deze manier van oplichting mailen hackers een financieel directeur met het verzoek geld over te maken namens de algemeen directeur, meldt het FD maandag. De oplichters gebruiken daarvoor vaak legaal verkregen informatie en professioneel ogende e-mails.

Vorige maand werd bekend dat Pathé Nederland op deze manier 19 miljoen euro was kwijtgeraakt. De directieleden werden op non-actief gesteld.

Welke Nederlandse directeuren op de lijst staan of mogelijk al slachtoffer zijn geworden, mag Hassold niet zeggen. Agari heeft de gegevens van London Blue in handen gekregen doordat de groep eerder had geprobeerd de financieel directeur van het cybersecuritybedrijf op te lichten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!