De Chinese internetreus Alibaba investeert 75 miljoen euro in zijn eerste Europese distributiecentrum. Dat bleek woensdag bij de ondertekening van de intentieverklaring van het bedrijf en de Belgische en Waalse regeringen op de luchthaven van Luik.
 

Het vliegveld vlak buiten de Waalse stad wordt voor het Chinese bedrijf de logistieke poort tot Europa. De investering levert drieduizend nieuwe arbeidsplaatsen op, waarvan negenhonderd directe banen. De eerste commerciële activiteiten zijn gepland voor begin 2021.

Premier Charles Michel, die aanwezig was bij de ondertekening, benadrukte het belang van de investering voor de Belgische en de Waalse economie.

"Met het aantrekken van een dermate groot bedrijf geven we een sterk signaal, onder meer naar de andere grote spelers in de wereld. Ons land beschikt over sterke troeven en over het vermogen om zich verder te ontwikkelen."

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!