De beurskoersen van Franse bedrijven in de toerisme- en supermarktsector hebben te lijden onder de protesten van de zogenoemde 'Gele Hesjes'. Investeerders vrezen een negatieve impact van de rellen op de economie en de toeristische aantrekkelijkheid van Parijs.

De koersen van supermarktketen Carrefour, hotelketen Accor en luchtvaartbedrijf Air France kelderden tussen de 0,9 en 2 procent.

De protesten liepen in Parijs afgelopen weekend erg uit de hand, waarbij tijdens het geweld zelfs twee doden vielen. Ze komen voort uit de Franse protestbeweging 'Les Gilets Jaunes', die in opstand komt tegen de hoge kosten van het levensonderhoud en de verhoging van de brandstofaccijns.

"Accor daalt doordat investeerders zich afvragen of er annuleringen zullen komen bij hun hotels", aldus fondsbeheerder Jerome Schupp van de firma Prime Partners uit Genève.

"Het is niet bevorderlijk om dergelijke beelden van een belangrijke hoofdstad te zien", zegt een handelaar tegen Reuters. "Het kan de economie schaden."

Naast de beursimpact, hebben de onlusten ook invloed op de aanvoer van brandstof naar tankstations. Total meldt maandag dat tientallen stations na twee weken van protest nu zonder benzine en diesel zitten.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!