De Zwitserse mededingingswaakhond onderzoekt of financiële instellingen in het land op betalingsdiensten als Apple Pay en Samsung Pay geboycot hebben. De banken Credit Suisse, UBS Switzerland, PostFinance, Swisscard en Aduno Holding worden onderzocht.

Volgens de mededingingswaakhond zouden banken onderling hebben afgesproken om het Zwitserse bedrijf voor mobiele betalingen Twint voorrang te geven. Diensten als Apple Pay en Samsung Pay konden niet worden gekoppeld aan de creditcards die door de banken zijn uitgegeven.

Een woordvoerder van Weko, de waakhond, zei dat het onderzoek plaatsvindt naar aanleiding van meerdere klachten. Bij welke instellingen de klachten vandaan komen, wilde de woordvoerder niet zeggen.

Credit Suisse zegt "verrast" te zijn door de aantijgingen. De bank laat in een verklaring weten ervan overtuigd te zijn niet schuldig bevonden te worden. Volgens Credit Suisse hebben klanten "gewoon toegang" tot diensten als Samsung Pay en Apple Pay.

UBS, de grootste Zwitserse bank, weigerde commentaar te geven op het onderzoek van Weko.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!