De helft van de directie van HEMA vertrekt bij de winkelketen. Het directieteam wordt teruggebracht van acht naar vier leden.

Dit bevestigt HEMA woensdag nadat Quote eerst met het nieuws kwam.

Met de stap moet HEMA "slagvaardiger, sneller en op een eenvoudigere manier haar groeistrategie" ontwikkelen en uitvoeren. "De verantwoordelijkheden van de betreffende directieleden kunnen namelijk ook door senior management worden opgepakt", aldus het concern. 

Halverwege 2019 zal de directie bestaan uit algemeen directeur Tjeerd Jegen, financieel directeur Ivo Vliegen, operationeel directeur Richard Flint en commercieel directeur Trevor Perren.

Adriana Hoppebrouwer, Tico Schneider, Adrian Porteous en Marielle de Macker vertrekken. Porteous en De Macker hadden zelf aangegeven sowieso maar één contractperiode uit te willen zitten, zegt HEMA.

Boekhoorn wist langdurige ruzie te sussen

Het verkleinen van de directie is de eerste grote stap die HEMA neemt nadat bekend werd dat het concern is overgenomen door ondernemer Marcel Boekhoorn.

Boekhoorn wist een langdurende ruzie tussen HEMA en de franchisers bij te leggen waardoor een einde kwam aan de lange juridische geschillen tussen de partijen.

De komst van de ondernemer kon dan ook rekenen op positieve reacties van betrokkenen. Topman Tjeerd Jegen verklaarde dat dit het beste was voor HEMA. Paul Loeff, voorzitter van de franchisevereniging, noemde de overname geweldig nieuws voor alle betrokkenen.

HEMA kampt al tijden met magere resultaten. De afgelopen twee kwartalen werd verlies geleden en in de zomer werd zelfs een zeldzame omzetdaling genoteerd, al kwam dat volgens het bedrijf door de zomerhitte. HEMA zei eerder dat de eerste prioriteit is om het concern 'verder financieel gezond' te maken.

HEMA verkocht: Zo zien buitenlanders de 'oer-Hollandse' winkel
141
HEMA verkocht: Zo zien buitenlanders de 'oer-Hollandse' winkel