Specialisten van het in 2013 failliet verklaarde Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse hebben recht op meer geld van de curatoren, heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag bepaald. Welk bedrag ze moeten krijgen, moet nog worden uitgerekend.

Na het faillissement van het ziekenhuis stortten verzekeraars ruim 4 miljoen euro op een aparte rekening, onder meer om een honorarium aan de specialisten van te kunnen betalen voor werk dat nog niet was beloond. Er ontstonden echter geschillen over de verdeling van het geld.

De rechtbank oordeelt nu dat de curatoren in elk geval 1,3 miljoen te veel wilden aftrekken van de aanspraak die de specialisten maakten. Ook is gesteld dat de specialisten waarschijnlijk een grote vordering hebben op de failliete boedel, wat weer te maken heeft met 'verloren goodwill' van hun maatschappen door de hele toestand. De partijen moeten nu verder met elkaar overleggen.

Na het bankroet werd het ziekenhuis vrijwel meteen overgenomen en ging het redelijk succesvol verder als het Spijkenisse Medisch Centrum.