De laatste patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen worden uiterlijk woensdag overgebracht naar een andere zorginstelling. De patiënten en het personeel zijn hierover ingelicht, meldt moederbedrijf MC Groep vrijdag.

Volgens de ziekenhuizen is het afschalingsplan hiermee definitief. Het ziekenhuis werd afgeschaald om de patiëntveiligheid te garanderen.

Concreet betekent het afschalingsplan dat er geen nieuwe patiënten meer worden aangenomen of nieuwe afspraken gemaakt worden. Het plan staat los van de onderhandelingen over een doorstart.

Voor de kliniek, waar mensen worden opgenomen die één of meerdere nachten in het ziekenhuis moeten verblijven, geldt dat deze op woensdag wordt gesloten.

De laatste operaties worden op dinsdag 13 november uitgevoerd. Als er nog patiënten zijn die op 14 november niet in staat zijn om naar huis te kunnen, worden ze overgedragen aan een ander ziekenhuis.

Voor de patiënten die bij de polikliniek lopen geldt dat de meeste afspraken tot 29 november doorgang kunnen vinden. Als dit niet het geval is, worden de patiënten persoonlijk ingelicht. Om hoeveel patiënten het gaat is niet bekend.

Volgende week meer duidelijkheid over overname IJsselmeerziekenhuizen

De curatoren van de ziekenhuizengroep zijn in gesprek met potentiële kandidaten om een doorstart van MC IJsselmeerziekenhuizen mogelijk te maken. Eerder werd al duidelijk dat zeker tien partijen zich gemeld hebben voor een volledige of gedeeltelijke overname.

De curatoren hebben het laatste woord over wie de ziekenhuizen mogen overnemen. Naar verwachting zal er begin volgende week meer duidelijk worden over een mogelijke doorstart.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!