Staal- en industriebedrijf ThyssenKrupp heeft donderdag een winstwaarschuwing afgegeven. De winstwaarschuwing houdt verband met een onderzoek naar jarenlange verboden prijsafspraken.

Het gaat om dezelfde zaak waarvoor het op de beurs in Amsterdam genoteerde staalconcern ArcelorMittal in juli al een boete kreeg.

Samen met andere partijen moest er 205 miljoen euro betaald worden. Het Bundeskartellamt onderzoekt of de staaltak van ThyssenKrupp hier ook bij betrokken was.

"Op basis van de feiten die we momenteel kennen, kunnen we geen substantiële nadelige gevolgen uitsluiten", stelt het Duitse conglomeraat.

Bedrijf rekent nu op winst van 1,6 miljard euro

Voor het lopende boekjaar rekent ThyssenKrupp nu op een aangepaste bedrijfswinst van zo'n 1,6 miljard euro. De prognose lag eerder op 1,8 miljard euro.

Afgelopen zomer toonde het concern zich ook al negatiever over de verwachte winst. Dat had toen vooral te maken met de gang van zaken bij de industrietak.

ThyssenKrupp heeft in de afgelopen tijd daarnaast te maken gehad met tegenwerkende aandeelhouders vanwege van de Europese fusie met Tata Steel.

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!