De curatoren die zich bezighouden met het failliete ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam praten momenteel verder met één potentiële overnamepartij. Na het weekend moet duidelijk worden of dit overleg, waarbij voortzetting van een deel van de zorg inzet is, iets heeft opgeleverd.

Er hebben meerdere partijen interesse getoond voor zowel het hele ziekenhuis als onderdelen van het ziekenhuisgebouw. De curatoren geven echter de voorkeur aan een bod van een partij die "een substantieel deel" van de zorg wil voortzetten op de huidige plek.

Slechts een beperkt aantal van de ontvangen biedingen voldoet aan die wens, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. De curatoren hebben alle mogelijkheden en voorwaarden nader bekeken.

"Als gevolg van deze analyse en gelet op de uitgebrachte indicatieve biedingen, hebben de curatoren besloten om op dit moment met één partij verder in overleg te treden." De partij in kwestie mag de komende dagen de eigen mogelijkheden voor een doorstart nog eens goed nagaan.

Volgende week ook meer duidelijkheid over IJsselmeerziekenhuizen

Over het lot van de IJsselmeerziekenhuizen van de MC Groep wordt aankomende week meer duidelijkheid verwacht. Woensdag werd bekend dat de curatoren nog in gesprek te zijn met "diverse serieuze kandidaten" die plannen voor een doorstart hebben. Over welke partijen dit zijn, worden nog geen mededelingen gedaan.

Eerder werd al duidelijk dat zeker tien partijen zich gemeld hebben voor een volledige of gedeeltelijke overname. De curatoren hebben het laatste woord over wie de ziekenhuizen mag overnemen. Volgens minister Bruno Bruins (Medische Zorg) gaat het om "partijen met veel kennis en ervaring".

Wil jij elke zaterdag het beste van de economie- en techredactie in je mailbox? Abonneer je dan nu op onze Zaken van Morgen-nieuwsbrief!