De cliëntenraad van MC IJsselmeerziekenhuizen "acht de kans groot" dat de failliet verklaarde Flevolandse ziekenhuizen worden overgenomen door Cardiologie Centra Nederland (CCN). 

Dat heeft Cees de Bruin, de voorzitter van de cliëntenraad, dinsdag laten weten. CCN is een organisatie van zelfstandige behandelcentra voor hart- en vaatziekten.

Cardiologie Centra Nederland (CCN) zelf zegt te werken aan een "integrale oplossing" om de IJsselmeerziekenhuizen door te starten. Dat heeft CCN, een organisatie van zelfstandige behandelcentra voor hart- en vaatziekten, bekendgemaakt.

"Op dit moment werkt CCN aan een plan voor een passende oplossing voor de IJsselmeerziekenhuizen, waarbij een zo breed mogelijk zorgaanbod voor de regio behouden blijft. CCN ziet door haar ervaring binnen de IJsselmeerziekenhuizen en in Dokkum grote kansen om de ziekenhuisgroep uit te laten groeien tot een innovatieve zorgaanbieder die dichtbij de patiënten blijft", aldus de organisatie.

Polikliniek openhouden

Maandagavond maakte ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk bekend de werkzaamheden van het failliete ziekenhuis in Lelystad te willen voortzetten. Ook wil het ziekenhuis samen met huisartsen de gezamenlijke polikliniek in Dronten openhouden. De Bruin denkt echter dat St Jansdal weinig kans maakt.

Uiteindelijk bepaalt de curator wie de ziekenhuizen mag overnemen. Bij CCN was dinsdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.

MC IJsselmeerziekenhuizen werden afgelopen donderdag bankroet verklaard. Het gaat om de ziekenhuizen MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten en een verloskundigenpraktijk in Lelystad.