Cees de Bruin, voorzitter van de cliëntenraad van de failliet verklaarde MC IJsselmeerziekenhuizen, heeft goede hoop op een doorstart. "Op dit moment zijn we in gesprek met een zeer serieuze partij om hier iets door te zetten. Maar meerdere geïnteresseerden hebben zich gemeld", zegt hij.

Volgens De Bruin wordt er "keihard gewerkt" aan een concept dat als basis moet dienen om verder te kunnen gaan. Vorige week werd al wel bekend dat er overnamegesprekken werden gevoerd.

Specifieke details wil De Bruin niet geven, maar hij vertelt wel dat het om een partij gaat die wil investeren in het ziekenhuis.

Hij zegt ook dat er bij een doorstart waarschijnlijk "her en der" geschrapt zal moeten worden in de functies. "Dit is ook een organisatie die al heel lang bestaat. Als je dan een nieuwe start maakt, dan ga je alles doorlichten." Curator Alice van der Schee was maandagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

De MC IJsselmeerziekenhuizen werden afgelopen donderdag bankroet verklaard. Het gaat om de ziekenhuizen MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten en een verloskundigenpraktijk in Lelystad.

De Flevolandse ziekenhuizen behoren tot de MC Groep. Dit geldt ook voor MC Slotervaart, dat vorige week eveneens faillissement moest aanvragen.

Slotervaartziekenhuis failliet: 'Eén grote huilpartij'
81
Slotervaartziekenhuis failliet: 'Eén grote huilpartij'