De beurzen in Azië stonden donderdag diep in het rood. Toenemende beleggerszorgen, zoals over handelsspanningen die wereldwijde economische groei afremmen en angst dat de winsten van bedrijven aan hun piek zitten, zette het beurssentiment zwaar onder druk.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio raakte 3,7 procent kwijt en sloot op 21.268,73 punten. Vooral de Japanse chipbedrijven gingen in de uitverkoop, na tegenvallende resultaten van de Amerikaanse chipmakers AMD en Texas Instruments.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1,4 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong leverde 1,9 procent in. Cathay Pacific verloor 4,9 procent.

Volgens persbureau Reuters zijn de gegevens van zo'n 9,4 miljoen passagiers van de luchtvaartmaatschappij en dochterbedrijf Hong Kong Dragon Airlines gehackt. De All Ordinaries in Sydney zakte 2,8 procent onder aanvoering van de Australische grondstoffenbedrijven en banken.

De Kospi in Seoel daalde 2,1 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 2,3 procent. In Hongkong stond de Hang Seng 1,8 procent lager. Eerder gingen de beurskoersen in New York en Europa al flink omlaag.