Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Microsoft logo

Kwartaalcijfers Microsoft hoger dan verwacht dankzij groei clouddiensten

Microsoft heeft een beter kwartaal gedraaid dan vooraf werd verwacht. Dat komt met name doordat meer bedrijven gebruikmaakten van clouddiensten en Office 365-programma's.
Door NU.nl

De totale omzet van Microsoft kwam in de afgelopen drie maanden uit op 29,1 miljard dollar (25,5 miljard euro), maakte het bedrijf woensdag bekend in zijn kwartaalcijfers. De omzet steeg met 19 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De winst groeide met 34 procent naar 8,8 miljard dollar (7,7 miljard euro). Een jaar eerder kwam de nettowinst nog op krap 6,6 miljard dollar uit.

Voor Microsoft vormden de afgelopen drie maanden het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar. Directeur Satya Nadella noemde het een "geweldige start".

De zakelijke clouddienst Azure groeide in het eerste fiscale kwartaal van 2019 met 75 procent. In totaal kwam de cloudomzet uit op 8,6 miljard dollar.

De opbrengsten van zakelijke Office-software steeg met 17 procent, de consumentenversies met 16 procent. 32,5 miljoen mensen maken gebruik van de programma's. De omzet uit gaming steeg volgens Microsoft met 44 procent.


Lees meer over:

InternetMicrosoftEconomie

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties