Air France heeft na acht maanden onderhandelen een salarisakkoord gesloten met de vakbonden die het grond- en cabinepersoneel vertegenwoordigen. Het is het eerste succes van de onlangs aangetreden topman Ben Smith.

Dat maakt Air France-KLM vrijdag bekend. Het personeel krijgt met terugwerkende kracht een salarisverhoging van 2 procent. Daar komt 1 januari 2019 nog eens 2 procent bij.

"Deze manier van samenwerken geeft Air France-KLM Group een nieuw perspectief om vooruit te kijken", aldus CEO Ben Smith. "Ik hoop dat dit ook succes in de toekomst verzekert."

Smith begon eind september als CEO van Air France-KLM. Het bedrijf zat toen al maanden in een conflict over arbeidsvoorwaarden. Smiths voorganger, Jean-Marc Janaillac, stapte in mei op nadat het Air France-personeel een eerder loonbod had afgewezen. Stakingen bij Air France werden tijdens de zoektocht naar een nieuwe topman wel opgeschort.

De nieuwe topman heeft ervaring op dit gebied. Hij was bij Air Canada als hoofdonderhandelaar ook betrokken bij cao-gesprekken. Het lukte hem om met de bonden een tienjarige overeenkomst te sluiten voor de piloten en het cabinepersoneel.