Uber wil zich met een nieuw dochterbedrijf gaan toeleggen op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel, schrijft de Britse krant Financial Times vrijdag.

Met Uber Works wil het bedrijf achter de taxiapp, maaltijdbezorgdienst Uber Eats en logistiek uitzender Uber Freights zich op een nieuwe markt richten in de aanloop naar de geplande beursgang van volgend jaar, meldt de Financial Times.

Uber Works wordt al enkele maanden ontwikkeld in Chicago. Eerder testte het bedrijf de dienst al in Los Angeles. Uber wil het model van zijn andere diensten doorvoeren naar het uitzenden. Daarmee wil het op zeer korte termijn personeel aanbieden voor projecten en evenementen. Te denken valt daarbij aan obers en beveiligers.

Het is nog niet duidelijk wanneer Uber Works echt van start gaat. Uber is wel begonnen met het werven van meer personeel voor een "speciaal project" in Chicago. Uber Works wordt als een "interne start-up" gezien, net als Uber Freight eerder. Beide diensten richten zich op de zakelijke markt.