Uber kan bij beursgang worden gewaardeerd op 120 miljard dollar (ruim 103 miljard euro), blijkt volgens ingewijden uit waarderingsvoorstellen die het bedrijf heeft ontvangen.

De voorstellen kwamen vorige maand van de banken Goldman Sachs en Morgan Stanley, schrijft zakenkrant The Wall Street Journal dinsdag.

Het flinke voorstel bedraagt bijna het dubbele van het bedrag waarvoor het bedrijf zo'n twee maanden geleden in een financieringsronde werd gewaardeerd. Toen zou het ongeveer 70 miljard dollar waard zijn geweest. Ook is het meer dan General Motors, Ford en Fiat Chrysler opgeteld waard zijn.

Het bedrijf achter de bekende taxiapp zou volgens anonieme bronnen begin volgend jaar naar de beurs willen. Bestuursvoorzitter Dara Khosrowshahi gaf eerder aan dat het doel van Uber is om pas in de tweede helft van 2019 de beurs op te gaan.

De documenten waaruit de voorstellen van Goldman Sachs en Morgan Stanley blijken, werden volgens ingewijden in september aan Uber geleverd. Dat is een vaak voorkomende stap voordat banken formeel worden ingeschakeld voor een beursintroductie.

Uber heeft nog niet op de berichten gereageerd.