Vegamerk De Vegetarische Slager mag niet meer meedoen aan de door slagersvakbeurs Slavakto georganiseerde verkiezing voor de leukste slagerij van Nederland.

Het merk is daarom geschrapt uit de verkiezing, hoewel het wel al stond ingeschreven en mensen de afgelopen week al wel konden stemmen.

De Vegetarische Slager zegt zelf dat het merk zich voor de verkiezing heeft ingeschreven na een oproep Slavakto die naar een medewerker van het vegamerk werd verstuurd.

Desondanks had het bedrijf kunnen weten dat het niet mee mocht doen. In de algemene voorwaarden van de verkiezing staat namelijk dat deelnemers slagers moeten zijn, en De Vegetarische Slager verkoopt geen vlees.

De stemrondes van de verkiezing gaan per provincie. Volgens De Vegetarische Slager zelf had het merk in de provincie Zuid-Holland het grootste aantal stemmen.

Nu het merk is geschrapt, staat er wel een echte slagerij op de eerste plek: Slagerij van Zuidland, uit Dirksland. De slagerij heeft 431 stemmen en een gemiddelde beoordeling van 9,37.