MC Slotervaart-bestuurslid Willem de Boer, die eerder dit jaar al vertrok als bestuursvoorzitter, stapt op. Dat gebeurt volgens het ziekenhuis mede onder druk van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Dat meldt Het Parool woensdag. De Boer kondigde eind juli nog aan op te stappen als bestuursvoorzitter bij het ziekenhuis. Hij bleef toen wel aan als lid van de raad van bestuur. De Boer is mede-eigenaar van het overkoepelende MC Groep, de eigenaar van verschillende ziekenhuizen, zoals de IJsselmeerziekenhuizen.

Het is al tijden onrustig bij MC Slotervaart. Het ziekenhuis zit in de financiële problemen en ook het personeel en het bestuur liggen met elkaar overhoop.

Het Parool en NRC plaatsten deze zomer een brief van het medische personeel van het ziekenhuis, gericht aan de raad van bestuur. Hierin zeiden de artsen het vertrouwen in het bestuur te hebben verloren en voor een faillissement van het ziekenhuis te vrezen.

Het Bestuur Medische Staf (BMS) gaf in de brief aan geen vertrouwen meer te hebben in manier waarop de raad van bestuur met de situatie omgaat. "Wij maken ons ernstig zorgen en denken dat de huidige aanpak van de rvb zal leiden tot een faillissement van ons ziekenhuis."

De Boer stapt ook op als bestuurder bij de IJsselmeerziekenhuizen. De ziekenhuizen werden eerder deze maand door IGJ onder verscherpt toezicht gesteld, omdat de patiëntveiligheid in het geding zou zijn door de financiële en bestuurlijke onrust in de ziekenhuizen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!