Cyclomedia Technology is voor 70 miljoen euro verkocht aan Britse investeerder Volpi Capital. De concurrent van Google Streetview hoopt zo internationaal verder uit te breiden.

Het techbedrijf wordt door Nederlandse investeerder Avedon Capital Partners doorverkocht, laat het maandag weten. Avedon had het techbedrijf uit Zaltbommel de afgelopen tien jaar in handen.

Het bedrijf zet scanauto's in en levert beeldmateriaal en data van de openbare ruimte. Cyclomedia rekent publieke organisaties zoals gemeenten en waterschappen tot zijn klanten, maar ook commerciële partijen zoals vastgoedbedrijven.

In 2016 haalde Cyclomedia New York al binnen als klant voor een zesjarig contract. Het bedrijf verzamelt hier data voor de stad om zo te helpen met het innen van vastgoedbelasting.

"Er zijn met onze inventarisatie gebouwen in beeld gekomen die helemaal niet bekend waren bij de gemeente of die nog te boek stonden als vervallen en waar inmiddels nieuwe appartementen zijn verrezen", legt CEO Frank Pauli uit aan het Financieele Dagblad (FD).

Naast New York is het bedrijf al actief in onder meer Washington, Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt en Stuttgart. Cyclomedia werd in 1980 opgericht en heeft inmiddels 140 medewerkers.