Mariana Sanchotene is vanaf 1 oktober de nieuwe directeur van Amsterdam Dance Event (ADE). Ze volgt in die functie Richard Zijlma op, die samen met Buma Cultuur-directeur Frank Helmink nog verantwoordelijk is voor de komende editie van ADE.

Tegelijk met de aanstelling van Sanchotene verzelfstandigt de stichting ADE. Vanaf de oprichting in 1995 viel de stichting onder Buma Cultuur. Bij de verzelfstandiging krijgt ADE ook een raad van toezicht. Voormalig AVRO-directeur Willemijn Maas wordt daar de voorzitter van.

De van oorsprong Braziliaanse Sanchotene werkte eerder voor bedrijven als ID&T, Stage Entertainment en Cirque du Soleil.

Amsterdam Dance Event is 's werelds grootste club- en conferentiefestival binnen de elektronische muziek. Het vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 21 oktober en wordt geopend door het Metropole Orkest en Colin Benders (voorheen bekend als Kyteman). Vorig jaar trok ADE 395.000 bezoekers.

Geldproblemen voor ADE

Vorig jaar bleek Buma Cultuur, waar ADE toen dus nog onder viel, in de geldproblemen te zitten door een verlies van 450.000 euro dat de organisatie van ADE in 2016 leed, ondanks een recordaantal bezoekers.

Buma Cultuur is toen onder curatele gesteld door moederbedrijf Buma/Stemra. Ook moest het de organisatie met een realistische begroting voor de toekomstige edities komen.

De feiten en cijfers van Amsterdam Dance Event 2017
70
De feiten en cijfers van Amsterdam Dance Event 2017