Maaltijdbezorger Foodora stopt in Nederland. Moederbedrijf Delivery Hero heeft geen koper weten te vinden voor de Nederlandse tak.

Het bedrijf heeft ontslag voor de medewerkers aangevraagd, meldt het bedrijf via een e-mail aan de medewerkers. Het bericht is in handen van NU.nl. Vakbond FNV is al over het ontslag ingelicht, bevestigt de bond.

Vincent Hosman, de manager van het Nederlandse bedrijfsonderdeel, stelt in een persbericht dat het niet mogelijk is gebleken om hier "tegen redelijke investeringen" een van de belangrijkste spelers te worden. "Drie jaar lang hebben we alles op alles gezet."

Het bedrijf verwacht dat het werk voor de bezorgers geleidelijk aan zal afnemen. Contractuele verplichtingen zullen worden nageleefd. Tot 15 september wordt met vakbonden overlegd over het voornemen om te stoppen. De medewerkers zullen aankomende vrijdag tijdens een personeelsbijeenkomst verder worden ingelicht.

"De intentie tot sluiting zal voorlopig geen invloed hebben op de mogelijkheid tot het plaatsen van een bestelling", aldus het persbericht.

Begin deze maand werd bekend dat het Duitse moederbedrijf Delivery Hero de onderdelen in Italië, Frankrijk, Australië en Nederland wil verkopen. Delivery Hero wil zich richten op markten waar het bedrijf een leidende positie heeft.

Grote concurrentiestrijd onder maaltijdbezorgers

FNV zegt dat het schrappen van de dienst niet als een grote verrassing komt, gezien de behoorlijke concurrentie in met name Amsterdam.

Delivery Hero is in Europa een grote concurrent van het Nederlandse concern Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl. Jitse Groen van Takeaway.com liet onlangs nog weten mogelijk interesse te hebben in een overname.

Internationaal gaat het wel goed met het moederbedrijf van Foodora. Het bedrijf zag het aantal orders in de eerste helft van dit jaar met 46 procent stijgen tot 184 miljoen. De omzet steeg met 48 procent tot 357 miljoen euro.

Volgende maand worden de volledige halfjaarcijfers van het bedrijf bekendgemaakt.