Autofabrikant Tesla wordt bij het maken van de plannen voor een beursexit geadviseerd door investeringsbank Goldman Sachs.

Dat meldt Tesla-CEO Elon Musk dinsdag in een tweet, waarmee zijn plan om het bedrijf van de beurs te halen weer een stuk serieuzer lijkt.

Naast Goldman Sachs werkt Tesla ook met investeerder Silver Lake voor financieel advies, plus nog een aantal advocatenkantoren voor juridisch advies.

Elon Musk tweette vorige week, tot grote verbazing van velen, dat hij van plan is om Tesla van de beurs te halen. Maandag gaf hij meer details in een blog. De beursexit zou voor een belangrijk deel worden gefinancierd door het Saoedische staatsfonds, waarmee Musk al twee jaar lang contact heeft.

Als Musk alle aandelen wil opkopen, zou dat neerkomen op een som van ruim 70 miljard dollar. Volgens Musk is dat bedrag veel te hoog. Nadat het bedrijf van de beurs is gehaald, blijft volgens zijn eigen schatting namelijk zo'n twee derde van de aandelen in handen van dezelfde aandeelhouders.

De tweets zorgden voor boze reacties

Musks tweet van vorige week werd hem door velen niet in dank afgenomen. Verschillende investeerders hebben hem en zijn bedrijf aangeklaagd. Ze noemen de tweets vals en misleidend en een 'kernaanval' bedoeld om shortsellers (mensen die op koersdalingen speculeren) uit te schakelen.

Ook zeggen ze dat de uitlatingen van Musk de prijs van het aandeel Tesla kunstmatig hebben opgestuwd en dat hij daarmee de federale beurswetten heeft overtreden. Beurswaakhond SEC startte bovendien een onderzoek.