Winkelketen Leapp maakt een doorstart onder investeringsmaatschappij Nobel Capital waar Leapp-oprichter Rogier van Camp ook in zit.

Dat bevestigen de curator van Leapp en Nobel Capital donderdag. Zo'n 100 van de 170 banen gaan mee in de doorstart en ook houden eerdere klanten van Leapp hun garantie. Ook de webshop zal vanaf eind juli weer operationeel zijn.

Leapp, waarvan de naam een anagram van Apple is, werd begin juni failliet verklaard nadat het concern de laatste jaren flink had uitgebreid. Veertien van de zeventien winkels in Nederland gaan mee in het faillissement. De locaties in Tilburg, Apeldoorn en Almere blijven voorlopig gesloten.

De Duitse en Belgische winkels blijven dicht, maar de Belgische curator gaat kijken of daar ook een oplossing voor gevonden kan worden.

Marktleider

Pieter Schroeder, partner bij Nobel Capital: "Leapp heeft zich sinds haar oprichting in 2011 in rap tempo ontwikkeld tot marktleider in de snelgroeiende markt voor refurbished Apple-apparatuur."

"Het bedrijf zal zich na de doorstart als omnichannelretailer focussen op haar kernactiviteiten in Nederland en daarmee een solide basis creëren voor hernieuwde groei. Hierin zien wij veel mogelijkheden. Wij zullen de onderneming actief ondersteunen om deze kansen te benutten", aldus Schroeder.