Het terras van restaurant 't Gerecht in het Friese Heerenveen staat op de eerste plaats van de jaarlijkse Terras Top 100. De winnaar van de verkiezing van vakblad Misset Horeca is maandag bekendgemaakt.

"Het woord 'nee' lijkt hier niet te bestaan, personeel krijgt de kans zich te ontwikkelen en binnen twaalf minuten staat standaard je gerecht op tafel. De ondernemers zijn enorm complementair aan elkaar. Oh ja, ze hebben óók nog eens een plaatje van een terras", zegt de jury over 't Gerecht.

Op de tweede plek staat Kasteel TerWorm in Heerlen, terwijl Diverso in Nederweert de derde positie op de ranglijst inneemt. De lijst is samengesteld aan de hand van het oordeel van mysteryguests, een vakjury en een hoofdjury. 

De publieksprijs was dit keer voor Bistro de Oale Ste in Nijverdal.

Geen nieuwkomer

Het Heerenveense terras is geen nieuwkomer in de Terras Top 100. Vorig jaar noteerde de onderneming de 56ste plaats, na een jaar eerder op de achtste plek te hebben gestaan.

De lijst werd gepresenteerd bij de winnaar van vorig jaar, Brasserie Staverden in het Gelderse Staverden. 

De Terras Top 100 bestaat inmiddels tien jaar. Alle terrassen die vrij toegankelijk zijn, tenminste dertig zitplaatsen hebben, in het hoogseizoen minimaal vijf dagen per week geopend zijn en bediening aan tafel hebben, mogen meedoen. Bijna vierhonderd terrassen namen dit jaar deel aan de verkiezing.

Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. We vertellen je elke zondagochtend wat eraan zit te komen en wat je mogelijk net even gemist hebt.