"Een onvergetelijk verblijf", "nog nooit zoiets moois gezien", en "volledig in de watten gelegd". Met alleen maar lyrische reviews en een gemiddelde score van 9,6 won bed and breakfast La Marquise in Budel woensdag de prijs voor Beste B&B van Nederland, uitgeroepen door boekingssite bedandbreakfast.nl.  

Op bedandbreakfast.nl staan 3.400 Nederlandse bed en breakfasts ingeschreven. Jaarlijks roept de site één van deze bedrijven uit tot de beste van het jaar, gebaseerd op een normenlijst en reviews van bezoekers.

"Ze serveren streekproducten bij het ontbijt", zegt Rianne van der Pas van bedandbreakfast.nl. "Het pand is modern, gasten kunnen zwemmen in de zwemvijver, er is een privéstrandje en de kamers zijn geen kamers maar luxe designsuites. La Marquise bestaat pas twee jaar, maar de eigenaren zijn ontzettend gepassioneerd. Dat heeft tot negens en tienen geleid in de reviews."

Naast de eer krijgt La Marquise op de site vijf tulpen en mag het bedrijf zich een jaar lang 'Beste B&B van Nederland' noemen. Villa Nieuwland uit Den Oever werd dit jaar tweede en B&B Buitengoed Op De Knolle uit Fochteloo eindigde op de derde plaats.