Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Waka Waka Light

Duurzame zaklampmaker Waka Waka is failliet

Het Haarlemse bedrijf Waka Waka is failliet verklaard. Het bedrijf maakte zaklampen en opladers die werken op zonne-energie. Een deel van de winst ging naar mensen in noodsituaties.
Door NU.nl

De duurzame zaklampmaker Waka Waka werd dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Noord-Holland.

Het was al langer bekend dat Waka Waka geen winst maakte, maar toch komt het faillissement onverwacht. In april meldde ondernemer Maurits Groen dat het bedrijf met nieuwe certificaten op mkb-beurs NPEX een bedrag van 2,5 miljoen euro wilde ophalen. Hiermee moest de omzet in 2020 verdrievoudigden naar 14,5 miljoen.

Directeur Alan van Griethuysen van NPEX zegt tegen nieuwswebsite RTL Z dat er onder beleggers onvoldoende animo was voor Waka Waka-certificaten.

Dat bevestigt medeoprichter Camille van Gestel. "Omdat er ook geen geld was om een akkoord met de schuldeisers te bereiken, hebben we faillissement moeten aanvragen", zegt hij tegen de nieuwssite.

Van Gestel en Groen hopen op een doorstart. Daarover zijn zij nu in onderhandeling met de curator.

In het verleden heeft Waka Waka geld opgehaald met meerdere crowdfundingscampagnes. De succesvolste campagne heeft de onderneming 1,1 miljoen euro opgeleverd. Het bedrijf stond in 2015 op nummer één van de Duurzame 100 van dagblad Trouw.


Lees meer over:

Sociaal ondernemen

Aanbevolen artikelen