Visverwerker Foppen Groep uit Harderwijk fuseert met zijn Volendamse sectorgenoot Klaas Puul Beheer. Beide bedrijven houden zich bezig met de verwerking van zalm en garnalen.

Het fusiebedrijf krijgt de naam Dutch Seafood Company, zo maken de twee partijen dinsdag bekend.

Dutch Seafood Company krijgt een nieuwe CEO, André van der Padt. "Door onze gezamenlijke kennis en ervaring toe te passen in onze processen, kunnen wij nog beter inspelen op de marktwensen en -kansen", aldus Van der Padt.

Foppen en Klaas Puul zijn beide familiebedrijven, die dit jaar respectievelijk hun honderd- en vijftigjarig jubileum vieren.

De ondernemingen verwachten de fusie in augustus van dit jaar volledig af te ronden. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de ondernemingsraad van Klaas Puul en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. We vertellen je elke zondagochtend wat eraan zit te komen en wat je mogelijk net even gemist hebt.