Ongeveer 150 bedrijven uit de Sahel brengen Nederland een bezoek in de derde week van juni. De bedrijven uit Franstalig Afrika vormen de grootste bezoekende delegatie die de Netherlands-African Business Council (NABC) ooit ontvangen heeft.

De Sahel is een landstreek in Afrika die in het noorden grenst aan de Sahara-woestijn. De Afrikaanse ondernemers bezoeken een aantal landbouwbeurzen in de Jaarbeurs in Utrecht. Ze gaan onder meer langs bij pluimveebeurs VIV Europe.

NABC is vijf jaar geleden een nauwe samenwerking aangegaan met ondernemers en ondernemersorganisaties in Mali, Niger en Burkina Faso.

"Er hebben diverse handelsmissies over en weer plaatsgevonden. Door het nieuwe beleid van Minister Kaag, uitgewerkt in de nota 'Investeren in perspectief', is deze regio voor Nederland nòg belangrijker geworden", aldus Marina Diboma van NABC. Veel landen in Franstalig Afrika laten een flinke groei zien, aldus de organisatie.

Volgens NABC kunnen Nederlandse bedrijven onder meer landbouwmachines, pick-uptrucks, zaden en waterpompen slijten aan de bezoekende ondernemers.

Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. We vertellen je elke zondagochtend wat eraan zit te komen en wat je mogelijk net even gemist hebt.