DHL Parcel en bpost gaan samenwerken om grensoverschrijdende online bestellingen sneller te kunnen bezorgen.

De bedrijven zullen de aanlevering, sortering, levering en retournering van pakketten samen organiseren, laten DHL Parcel en het Belgische postbedrijf woensdag weten. DHL Parcel is onderdeel van Deutsche Post DHL Group.

In de nieuwe situatie zouden Nederlandse consumenten bijvoorbeeld 's avonds bij een Belgische webwinkel een bestelling kunnen plaatsen en die de volgende dag in ontvangst kunnen nemen. Ook zou het retourneren van producten van Belgische webwinkels makkelijker moeten worden.

De bedrijven hebben samen meer dan 4.400 Nederlandse en Belgische servicepunten. Het gaat om ruim 1.900 in Nederland en 2.500 in België. Ook pakketkluizen zijn daarin meegeteld.

Volgens CEO Wouter van Benten van DHL Parcel Benelux komt door de samenwerking "een enorm potentieel aan Belgische webshoppers beschikbaar voor Nederlandse webwinkels".

Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. We vertellen je elke zondagochtend wat eraan zit te komen en wat je mogelijk net even gemist hebt.