Het aantal ondernemers en particulieren dat ervoor kiest om pakketten niet meer thuis te laten bezorgen maar bij een speciale opslagruimte, zit in de lift. 

Dat constateert aanbieder van opslagruimte Allsafe. De onderneming, die vorig jaar nog een investering van 30 miljoen euro kreeg van de Rabobank, heeft het aantal ontvangen pakketten in twee jaar tijd zien verdubbelen.

''Wij worden de vervanger van de buurvrouw en de receptioniste'', grapt directeur Eric Stubbé. Vorig jaar ontvingen de toen 21 vestigingen van zijn bedrijf ruim 30.000 pakketjes.

Het viel op dat vooral erg zware pakketten, van meer dan 20 kilo, een stuk vaker bij opslagruimte afgeleverd werden. Maar de toename geldt over de hele linie, aldus de ondernemer.

Allsafe bestaat al sinds 1999 en telt inmiddels 22 vestigingen. Het bedrijf ziet veel ruimte voor verdere groei. Dit jaar komen er nog minstens acht locaties met opslagruimte bij.

Stubbé wil de komende vier jaar verder groeien naar zeventig vestigingen. Allsafe heeft sinds kort ook een belang in de website Bandenthuis.nl. Hierdoor kunnen klanten nu voor de deur hun banden laten wisselen en worden de banden dichtbij huis opgeslagen.